FAQ

1. Hebben jullie een overzicht van het traject?

Op de volgende 2 kaarten vind je een overzicht van de trajecten. Zowel voor de recreatieve tocht als de suprace verzamelen de deelnemers aan de roeiclub KRCG aan de Watersportbaan te Gent. (Yachtdreef 2, 9000 Gent)

Voor de recreatieve tocht worden de deelnemers met een bus vervoerd tot aan de achterkant van het Baudelopark. (Baudelokaai, 9000 Gent) Daar starten zij voor een tocht van 7 km door het centrum van Gent tot aan de Watersportbaan. Halfweg maken zij een tussenstop aan de Lindenlei.

De suprace start op de Watersportbaan ter hoogte van de roeiclub KRCG. Van daaruit vertrekken zij voor een suprace van 13 km. De race heeft een keerpunt ter hoogte van de Reep en eindigt opnieuw ter hoogte van de roeiclub KRCG.

2. Waar zijn parkeermogelijkheden?
Aan de roeiclub bevindt zich een grote parking (inrit naast de frituur) Overal gratis te parkeren.

3. Kan ik supporters meebrengen?
Ja, en wel zoveel mogelijk. Maak er een gezellige dag van met vrienden en familie. Breng je persoonlijke supporters mee. Tip: laat je supporters meevolgen met de fiets!

4. Hoe kan ik jullie steunen zonder deel te nemen?
Dit kan door te storten op het rekeningnummer BE77290037706042 (met vermelding ‘Sup4life 2019’) of de dag zelf een gift te doen bij de donatieboxen die we gaan plaatsen.

5. Is ervaring noodzakelijk om deel te nemen?
Neen, absoluut niet. Dit is een prachtige kans om met deze sport kennis te maken in een uniek kader.

6. Heb ik eigen materiaal nodig?
In samenwerking met Windsurfing Deinze en de federatie Wind en Watersport Vlaanderen stellen we SUP’s, peddels en zwemvesten ter beschikking aan mensen zonder materiaal.

7. Welke kledij raden jullie aan?
Een wetsuit is ideaal en aan te raden. De organisatie heeft een beperkt aantal wetsuits ter beschikking. Deze bieden wij gratis aan in bruikleen. (Te vermelden bij inschrijving)
Blote voeten zijn geen optie. Probeer eventueel waterdicht schoeisel te bemachtigen, zoals bijv. surfbotjes. Indien je dit niet hebt, kunnen sportschoenen met kousen je ook voldoende beschermen tegen de koude.

8. Wat met eigen materiaal van deelnemers aan de recreantentocht?
Mensen met eigen materiaal kunnen hun materiaal van aan de Watersportbaan tot aan het Baudelopark laten transporteren door de organisatie. Deze personen dienen zich reeds om 10.30 u aan te melden aan de Watersportbaan. Zo hebben wij dan voldoende tijd om de aanhangwagen met dit materiaal in te laden en naar de Baudelokaai te brengen.

9. Wat is de afstand van de wedstrijd en van de recreatieve tocht ?
De wedstrijd is 13 km lang en de recreatieve tocht is 7 km.

10. Hoeveel bedraagt het inschrijvingsgeld?

Prijs per deelnemer is 30 euro (incl. suptocht, 2 warme dranken en een warm gerecht)

11. Is een zwemvest verplicht?
Ja een zwemvest is verplicht voor de veiligheid van iedereen en worden ter plaatse gratis voorzien. Enkel wedstrijdsuppers mogen zonder zwemvest deelnemen.