Goede doel

Dit jaar steunen we het fonds Jan Filliers

 

Jan Filliers (° 07/01/1957 – 31/10/2008) stond als meester distillateur en mede-eigenaar, aan het hoofd van de Graanstokerij Filliers (Deinze). Dankzij zijn creativiteit en meesterschap genieten we vandaag nog steeds van een eerlijke borrel Filliers.

Uit dank en eerbetoon voor hetgeen hij heeft verwezenlijkt, is op 12 november 2009 het “Fonds Jan Filliers” opgericht. Het bestaan van dit Fonds zal voor velen helpen voelen dat Jan Filliers er nog steeds is en er altijd zal zijn. Via “zijn” Fonds blijft zijn sociaal draagkracht groeien, ook lang na zijn te vroege heengaan.
Het Fonds Jan Filliers heeft als doel beurzen uitreiken aan slachtoffers van een ongeval, waarbij de betrokkene blijvend verminkt of fysisch gehandicapt is ten gevolge hiervan. De beurs zal het slachtoffer ondersteunen in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Het fonds is actief in Vlaanderen.
De ondersteuning kan bestaan uit een financiële bijdrage voor het bekostigen van bijvoorbeeld hulpmiddelen om een droom/project te realiseren, ter beschikking stellen van specialisten bij een aangepaste begeleiding, ondersteunen aangepaste studies, zinvolle vrijetijdsbesteding, sportactiviteiten, …
De aangeboden hulp zal aanvullend zijn aan de dekking, voorzien van de verzekeraar.