Goede doel

De vzw Children at risk is werkzaam in Kolkata, (India). Ze heeft straatkinderen een menswaardig bestaan, weg van geweld, verslavingen, misbruik, ziektes,…door ze op te vangen in een tehuis. De kinderen krijgen daar alles wat ze nodig hebben: veel aandacht, voeding, kledij, medische voorzieningen, …., een echte thuis. Alle kinderen gaan naar school en blijven in het tehuis tot ze werk hebben en terug kunnen functioneren in deze “harde” maatschappij. We zijn nu op zoek naar mogelijkheden om het project zo autonoom mogelijk te maken, het project zelfstandig te laten functioneren, wat uiteindelijk ons doel is.

Children at risk bestaat nu 15 jaar. Het is een kleinschalig project dat momenteel zorgt voor de opvang van 18 kinderen in een tehuis. In dit huis, ‘House of Love’ is er plaats voor 30 kinderen. Momenteel verblijven er slecht 18 kinderen, omdat het onderhoud van een groter aantal kinderen financieel niet kan gedragen worden door het project.

Het geld van Children at risk wordt besteed aan de basisbehoeften: eten, kledij, onderwijs, medische kosten, …, en niet te vergeten het loon van 5 mensen. De andere kosten: laptop, gsm, vliegtuigtickets, speelgoed, uitstapjes met de kinderen,…. worden betaald met privégeld.

Meer info via: www.childrenatrisk.be