Wat is SUP For Life?

SUP4Life is ondertussen een begrip geworden. Het staat voor een sportief evenement, met een uitdaging. SUP in de winter, maar tijdens de warmste week.

Elk jaar kiezen we een goed doel. En er zijn vele goede doelen en ergens moet een keuze gemaakt worden. Windsurfing Deinze heeft dit jaar gekozen voor “De stichting ‘Hubi & Vinciane’”

De stichting ‘Hubi & Vinciane’ is een project die zich in Bénin (West-Afrika) inzet voor de lokale bevolking. Op een duurzame wijze werken zij aan de ontwikkeling van onderwijs, gezondheidszorg en landbouw/ondernemerschap in de regio Parakou.

Deze stichting werd opgericht in 1982 ter gedachtenis van het jonge koppel Dr. Hubi (Hubert) Adriaens, geneesheer-directeur in een brousseziekenhuis en zijn verloofde Vinciane Van Assche die er les gaf in een college. Ze kwamen beiden om het leven tijdens een terugreis naar België.

De droom van dit koppel: een betere wereld voor iedereen!
Vandaag bereikt dit prachtige project bijna een half miljoen inwoners, meer dan 5.000 leerlingen en meer dan 100 landbouwgezinnen. 96% van alle fondsen gaat rechtstreeks naar Bénin.

Meer info via: www.hubi-vinciane.be

‘We Stand Up For ‘Hubi & Vinciane’ op zaterdag 21 december, en we hopen om ook dit jaar weer een behoorlijk bedrag bijeen te krijgen.’